Închide

Ce vrei să cauți?

Părerea mea despre proteste

Scurtă introducere: Nu aveam de gând să scriu serios despre proteste pentru că nu voiam să mi se atribuie vreo culoare politică sau să par încă un blogger care se dă revoluționar de pe canapea. Dar după ce am citit câteva articole care m-au scos din sărite, pur și simplu, nu am rezistat să nu zic ceea ce este cu adevărat în sufletul meu.

 

 

Motive pentru care aș ieși în stradă acum:


 

– pentru că noțiunea de siguranță zace moartă sub SUV-ul unui șmecher beat, proaspăt plecat din club.


– pentru că mama a muncit cinstit 35 de ani și tot nu-și permite să aibă o bătrânețe liniștită.


– pentru că peste 7 luni, la alegeri, tot dintre gălețile și pixurile lor trebuie să alegem.


– pentru că “e bine că am curent și apă caldă” sună destul de trist din gura/ tastatura unui cetățean al U.E.


– pentru că sistemul a ajuns să le permită patronilor firmelor private să șteargă pe jos cu angajații, asta în timp ce urlă la ei: “Poți să pleci, mai așteaptă sute la ușă pentru job-ul tău!”.


– pentru că cei care conduc țara ne cred atât de proști încât fac joculețe de tipul “ultrașii vs. jandarmii”.


– pentru că, chiar dacă am bani să ies la film sau teatru, nu sunt sigur că viitorul meu copil va avea.


– pentru că sunt oameni care merg până în hipermarket pentru o sana, 100 de grame de salam și două pâini, ca să economisească un leu.


– pentru că mâna aia de securiști care a făcut atâta rău României încă ia decizii pentru noi.


– pentru că am fost distruși ca nație de către proprii conducători care au permis ca:


• școala de stat să devină bătaie de joc. Eu am simțit pe pielea mea asta, acum opt ani,  în clasa a 12-a scriam ca un analfabet iar imensele găuri din cultura mea generală au fost acoperite doar prin auto-educație.


spitalele de stat să însemne, pentru un român bolnav, doar o stație în drumul spre morgă.

 


Singurul motiv pentru care nu ies:

 

Știu că totul este în van. Nu se va întâmpla nimic. Spuneți-mi obsedat de teoria conspirației, dar eu cred că, din’90 încoace, puterea nu a fost niciodată în mâna românilor. Tot ce s-a întâmplat a fost parte dintr-un mare plan (ex. vinderea fabricilor pe 1$ și distrugerea lor) ca România să devină doar un stat consumator, aflat la mâna marilor puteri ale lumi. Și chiar dacă, printr-un absurd, se face o revoluție, minunea va dura câteva luni de zile.. până când se va găsi careva să ne-o fure.

 

 

O ultimă părere

 

Este normal ca oamenii care fac bani din online să nu iasă stradă, în momentele astea, decât dacă vor să scrie o postare bună pe blog. Este normal ca ei să nu fie afectați de situația ciudată în care se află România. Asta pentru că ei trăiesc într-o bulă care încă aduce cașcaval și nu implică prea multă interacțiune cu oamenii de jos, interacțiune care, atunci când se întâmplă, este semnalată printr-o postare în care ei se declară cu adevărați șocați (vezi postările despre parcangii, polițiști, vânzătoare, taximetriști, instalatori etc.).

 

În încheiere mai am un sigur sfat pentru televiziunile care au fost “trup și cameră de filmat” la protestele astea: Vă rog ca în următoarele emisiuni să invitați și un om din piață, om din popor, să ia parte la discuțiile din studio.

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. Nu pot sa nu-ti dau dreptate. Din pacate. Dar mai fac odata pe prostu’ ca in ’89 si in 90 si mai ies odata in strada. Ultima data!

    • #2 Comentariu nou

      Sandman, tot respectul pentru curajul din dotare şi încrederea pe care o aveţi!

  2. Gandim la fel, ti-am spus si azi. Eu ma tot intreb…pe cine draq sa punem la putere?

    • #4 Comentariu nou

      Sorin, n-avem pe cine. Poate se naşte în Piaţa Universităţii un partid al ROMÂNILOR.

  3. #5 Comentariu nou

    Parerea mea este urmatoarea:
    Aceasta “revolutie” face partea dintr-o strategie politica a aliantei USL. Este orchestrata in asa fel incat sa fie compromois intreg partidul PDL.
    Daca la alegerile din 2010 PSD nu a fost in stare sa fure atat de multe voturi precum PDL, acum se abordeaza o noua strategie.
    Nu ma declar un fan PDL, dar clar sunt impotriva PSD, deoarece PSD inseamna pentru mine Ion Iliescu, Adrian Nastase, comunism, mineriade, frauda, etc. Sunt dispus sa votez cu apropoape oricine, numai sa nu vad o marioneta PSD in fruntea tarii.

    Din pacate, noi romanii suntem un popor delasator, un popor al carui slogan este “las-o ba ca merge asa”, un popor paradoxal: cred ca 90% dintre cei plecati la munca afara au plecat cu ideea de a face bani si a se intoarce acasa, in Romania dar pe de alta parte suntem un popor care da dovada de individualism.

    In concluzie, sunt de aceeasi parere cu tine varule, si aceea ca mare lucru nu se va schimba indiferent de cine vine la putere, pentru ca nimeni nu vine la putere sa ma ajute pe mine, pe tine, sau pe restul oamenilor de rand care se confrunta cu aceleasi probleme de ani de zile, promleme pe care si tu le-ai subliniat.

    Iar asta se datoreaza faptului ca suntem niste lasi, niste delasatori. Nu suntem in stare sa ne unim pentru un tel nobil. Ne unim doar cand e vorba de bairame in strada, sarmale gratis si cuptoare cu microunde la oferta. Ne unim si ne imbrancim sa fim primi in fata, sa apucam cat mai mult.

    Nu e nimeni de vina pentru situatia in care ne aflam, in afara de noi, romanii.

Adaugă comentariu