Articol scris de Ioneasca:
Treaba asta cu scrisul pe blog începe să îmi placă tare și mă gândesc serios să îmi fac colțul meu de internet unde să scriu din când în când. După vacanța asta vă anunț dacă treaba asta e de mine sau nu.
Revenind la oile noastre, ziua a treia a început puțin pe low energy pentru că faza cu laptopul lui Marian ne-a super dat peste cap. :(
Am plecat din campingul Băile Felix (Slavă Cerului! A fost horror) îmbrăcați în costume de baie (niște naivi) și cu planuri mărețe să facem baie în renumitele ape geo-termale. Marian visa că o să scape de reumatism :), iar eu mă vedeam stând la soare pe un sezlog cu un Hugo în mână, doar că nu am luat în calcul absolut deloc că suntem cu Sasha. Dupa vreo 3 refuzuri, ne-a venit mintea la cap și am renunțat. Ce să mai, băile nu sunt de noi :). Am plecat promițându-mi că vom reveni negreșit cu o altă ocazie, mai ales că am pus ochii pe un super hotel, Lotus Therm.
Ne-a trecut destul de repede supărarea mai ales că urma una dintre părțile mele preferate din #AventuraIonesciană, Maramureș, și pentru prima noapte aveam plănuit sa rămânem la Săpânța. Pentru drumul spre Maramureș am ales varianta prin Satu Mare pentru nici eu și nici Marian nu fusesem niciodată acolo.
Drumul până la Satu Mare este plin de peisaje minunate, lanuri întregi de floarea soarelui, porumb și livezi cu fructe, scăldate în razele calde ale verii, totul de un verde crud, iar casele îmbină stilul tradițional cu modernul.
Dupa ce am trecut de Satu Mare, am dat de o minunăție de restaurant la Pensiunea Trei Pini din Seini, unde Marian și-a comandat o supă cremă de usturoi, eu o ciorbă de văcuță care era mai mult supă și pe care am împărțit-o cu Sasha (de când am plecat din București nu vrea să mănânce absolut deloc, așa că am fost super fericită că am reușit să îi stârnesc interesul) și ne-am mai comandat o porție de șnițel vienez cu tradiționalii cartofi prăjiți, care spre surprinderea noastră ni l-au adus în două farfurii separate. Mâncarea a fost delicioasă, locația super drăguță, iar personalul foarte prietenos și dispus să ajute, mai ales că noi aveam de rezolvat laptopul lui Marian.
Am plecat de acolo după ce Sasha și-a consumat câteva liniuțe de la baterie cât să doarmă dusă mare parte din drumul rămas.
Ne-am continuat drumul către Săpânța și pe măsură ce ne apropiam de destinație, peisajele deveneau din ce în ce mai autentice: de la zonele caselor în stil maramureșan cu binecunoscutele porți sculptate, la oamenii îmbrăcați în port popular și până la peisajele acoperite de mult verde, aici găsești de toate și e imposibil să nu vrei să revii.
E un loc al contrastelor care amestecă luxul cu tradiționalul, și aici aș vrea să vă povestesc depre localitatea Certeze, unde am rămas efectiv șocați de ce am văzut. Se pare că această localitate este cunoscută ca fiind cea mai bogată din România și faima acesteia este adusă de casele construite cu bani obținuți din munca în străinătate. Nu am reușit să fac poze, însă aveți cateva cadre în vlogul zilei.
Ajunși la Săpânța, ne-am oprit la renumitul Cimitir Vesel, care nu e chiar atât de vesel. Crucile gravate și colorate de meșterul Stan Pătraș și de ucenicii săi, cu versuri simple, povestesc pe scurt viața celui răposat prin filtrul realizărilor și obiceiurilor sale, într-o notă originală și unică în întreaga lume. Am plecat de acolo ușor tristă, însă târgul din fața mi-a dat ocupație. M-am tot uitat să îmi cumpăr o ie, însă nu am găsit-o pe cea care să îmi facă cu ochiul, însă mâine mă reîntorc și sper să reușesc să îi fac o gaură considerabilă în portofel lui Marian, că doar ce și-a luat Air Pods :) (spoiler alert: mi-am luat deja).
Ajunși în camping, care nu are termen de comparație cu cel din seara trecută, acesta era de vis. În curtea interioară a Pensiunii “Casa Ana” am gasit un colț de rai: iarbă verde, copaci, un râu care trecea fix prin fața rulotei, balansoar și cel mai important, pentru Sasha și Marian, un restaurant. Asta pentru că Sasha a mâncat piept de pui la grătar (like a diva), iar Marian s-a îmbăiat într-o carafă cu vin alb de casă. Desigur, eu am intrat în horă și am comandat niște clătite super bune cu mure și afine proaspete. :)
Seara s-a încheiat pentru Sasha cu o băiță, iar pentru laptopul lui Marian cu o noapte petrecută în incinta restauratului, lângă cel mai bun prieten al lui, routerul de internet.
Vlogul zilei:
#AventuriIonesciene #CuRulota este un proiect pus în mișcare de Haff.ro și de Petrom.
Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!
4 comentarii Adaugă comentariu
super! felicitari!
Care-i treaba cu lipsa prețurilor de pe site-ul haff.ro? Se fac pe loc în funcție de cât de fazan e clientul sau de ce e atât de greu să pună niște prețuri măcar estimative pentru închirieri?
Cred că ține de cât de full sunt ei. Nu știu exact. O să întreb. :D
Sper ca sunteti bine. Aseara la Bulz a fost prapad.
Drum bun si distractie placuta!