Închide

Ce vrei să cauți?

Când nu ucide, corupția opărește.

Suntem conduși de niște jeguri corupte, incompetente sau ambele. Îmi ajung zilnic pe retină știri care mă fac să am senzația că totul este doar un vis urât.

Guvernul ia niște decizii din ce în ce mai periculoase pentru viitorul meu și al țării în care trăiesc. Ne așteaptă inflație, recesiune și legalizarea aromelor de înghețată preferate de pesediști: corupția și hoția. Citiți articolul ăsta ca să înțelegeți ce haos economic ne așteaptă.

Parlamentul apără corupția urlând cu bale că asta vor românii. Mă uit în ochii lor când țin în parlament discursurile repetate la partid și văd niște roboți care nu mai dețin de mult (probabil nu au deținut niciodată) telecomanda propriei persoane. Citiți aici un hal de declarație dată de o astfel de dronă umană.

Primăria o ține în bairamuri și neagă în continuare sutele de clipuri și de poze cu autobuzele pe care plătește 100 de milioane de euro și care se defectează instant ca niște jucării făcute pe vapor. De aglomerația din oraș care face ca Bucureștiul să trăiască într-o permanentă oră de vârf nici nu mai are rost să scriu ceva.

Vă invit să dați play clipului de mai jos să vedeți cum unul dintre autobuzele cumpărate de Primăria Capitalei în urma unei licitații “transparente” s-a defectat și le-a oferit pasagerilor o baie cu apă clocotită.

În fruntea guvernului, parlamentului și primăriei este același partid care sub diferite nume a condus țara asta mai mult de 20 din cei 29 de ani de după revoluția din 1989 (informație luată de aici – un articol de citit).

Partidul ăsta este un balaur fără cap și inimă în care nu cred că vom ști vreodată cum și unde să înfigem sabia ca să-l omorâm sau speria să fugă pe vecie într-un colț de peșteră a istoriei. Eu unul cred că nu mai există niciun dubiu că suntem conduși de niște teroriști care vor să ne vadă speriați și îngenunchiați de acțiunile lor lipsite de orice Dumnezeu.

Așa că vă întreb un sincer “Ce ne facem?”.

Pe bune, ce ne facem? Ieșim iar în piață să ne îndopăm apoi o lună cu pastile să ne treacă răceala? Există o soluție ceva? Pot acum să mă ridic de pe scaun și să fac ceva mai mult decât să dau publish și share la articolul ăsta?

“Văd doar postări și urlete anti ce se întâmplă, dar ce putem face mai mult? Ăștia vor să ne omoare ca indivizi, ca țară. Ăștia vor să ne înece sufletul, visurile și viitorul în veceul din fundul curții. Ce ne facem? Stăm cuminți în autobuz în timp ce apa opărită a corupției și incompetenței curge șiroaie pe noi?

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. “Pot acum să mă ridic de pe scaun și să fac ceva mai mult decât să dau publish și share la articolul ăsta?”

    Poți să trimiți lumea la vot la următoarele alegeri pentru ca PSD-ul să piardă puterea.

    • #2 Comentariu nou

      Fac asta de două alegeri încoace și degeaba. Slavă algoritmilor de pe interneți că între timp a mai crescut comunitatea. Mai băgăm o fisă și la următoarele alegeri. #DoamneAjută

  2. #3 Comentariu nou

    Poți lua în considerare înscrierea într-un partid.

  3. #4 Comentariu nou

    Care e parerea ta despre emigrare? Atat personala cat si ca solutie de last resort pentru noi astia.. ramasi?

  4. #5 Comentariu nou

    Poți începe mai întâi cu tine: ordine în casă, la serviciu (știu că te plângeai de time management), etc. Apoi cu cei din jur.
    Eu mă uit la colegii mei serviciu/clădire. Au fost la proteste dar își aruncă pe jos mucurile de țigară, parchează aiurea și altele.

  5. #6 Comentariu nou

    Politica dictează viața în societate, așa funcționează lucrurile. Dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie să ne asumăm o alegere politică, fie că ne înscriem în partid, fie că îl susținem vocal. Iar acum există variante, sunt chiar două. Sau putem să ne mai mințim încă mulți ani că nu se poate face nimic, că nu e bună politica și că ne mânjim etc. Dar donați 50 de lei pe lună unui partid și hai să fim 100.000 care facem asta, pentru că alegerile le câștigă și cine are bani de mesaje electorale, de bannere online și offline, de promovare în general. Nu ai vizibilitate, nu exiști. Nu ai bani, nu ai vizibilitate. Iar dacă luăm și noi măcar 3000 de lei pe lună, 50 de lei (sau 20 sau 100) parcă nu-s așa mulți pentru a susține activ, nu doar verbal, schimbarea.

Adaugă comentariu