Indiferent că mă urmărești de o lună sau de când m-am apucat de vlogging, de șase ani, cu siguranță știi cât de mult iubesc mâncarea și cât de pasionat sunt să găsesc tot timpul locuri noi cu mâncare delicioasă. Unul dintre proiectele mele de suflet a fost Ghidul Ionescian al Localurilor, pe care l-am lansat în 2017 cu ajutorul lui Alex Ciucă și care, din păcate, a dispărut de pe blog în momentul în care am schimbat tema, dar pe care l-am reactivat într-un fel cu noul meu canal de YouTube “Aici sau La Pachet”. Canal pe care am testat de la începutul anului vreo 45 de localuri.
Cu toate că numele canalului este “Aici sau La Pachet”, doar o treime din localuri au fost testate “La Fața Locului”, restul de 30 au fost testate “La Pachet”, iar asta spune multe despre cât de mult ne-a schimbat pandemia asta viața și obiceiurile de consum. Și îmi este super-dor să iau localurile la pas și să le dau săshici și la capitolul ambianță și servire, cum dădeam pe vremuri. Îmi este dor de zgomotul de fundal pe bază de voci care poartă discuții aprinse, râsete, pahare care se ciocnesc, îmi este dor de mesele alea atât de mari cu prietenii încât dura minute bune momentul în care dădeam noroc și ne spărgeam în bisericuțe ca să ne putem înțelege unii cu alții.
Și sunt sigur că la fel de mult cât îmi este mie dor de luat la pas restaurantele și barurile, le este și restaurantelor și barurilor dor să fie pline ochi și agitate până la ora închiderii. Industria HoReCa este printre cele mai afectate industrii din lume din cauza pandemiei și poate tocmai d-asta este foarte vocală și foarte implicată în găsirea unor soluții pentru o relansare eficientă.
Un bun exemplu vizavi de aceste soluții este “Dor de bun și bine”, o inițiativă HORA, prezentată de Mastercard, prin care oamenii din industria HoReCa, alături de o serie de experți în sănătate, au venit cu un set de măsuri de siguranță optime care să ajute relansarea industriei și să le ofere consumatorilor încrederea că se pot întoarce liniștiți în restaurante, iar aceste măsuri sunt cuprinse într-un ghid care poartă numele de „Ghidul de siguranță în restaurante”.
Toate măsurile merg cot la cot cu obiectivul național de a preveni apariția unor situații favorabile răspândirii virusului. Ghidul și un poster, care sumarizează măsurile din ghid, pot fi descărcate de pe site-ul campaniei www.dordebunsibine.ro.
Nu pot decât să sper că acest ghid va pune umărul la readucerea normalității în restaurate și baruri. Eu cu siguranță voi începe să filmez mai multe clipuri “La Fața Locului” decât “La Pachet” în perioada următoare. În patru, desigur. :)