În ciuda faptului că avem trei frigidere în Cuibul Ionescian, doar unul are congelator. Iar cele trei sertare ale congelatorului nostru gâfâie constant. Și asta nu pentru că am avea foarte multe sticle cu tării demne de shoturi, cum ar fi normal, de altfel. Avem doar o sticlă de Jack Honey acolo. Și nici pentru că am avea foarte multe cutii de înghețată, cum ar fi normal, de altfel. Avem vreo două cutii: una cu clasica și delicioasa Nirvana și una cu alta înghețată pe care o cumpărăm de curiozitate: fie Bounty, fie Snickers, fie Magnum Double Gold Caramel Billionaire. În fine, avem niște curiozități impecabile.
Nici măcar nu avem multă gheață. Avem, ce-i drept două forme de cuburi mari luate de pe eMAG, dar nu ocupă cine știe ce spațiu.
Aglomerația din cele trei sertare este datorată în special Georgianei care lasă la înghețat carne de pui, carne de vită, tot felul de legume și leuștean pus la păstrat de peste vară, pentru că, conform spuselor doamnei Ionescu, odată ce vine iarna, îți iei la revedere de la leușteanul din comerț. Și, cum nu se poate să faci ciorbă fără leuștean, ne apucăm de criogenat bietul leuștean.
În fine, să zicem că o înțeleg cu leușteanul, plus că nu ocupă foarte mult spațiu. Însă nu înțeleg neam de ce ai sta cu carnea înghețată în frigider ca pe vremuri, când acum duduie magazinele fizice și online de pui și carne. Ești la o aplicație distanță de toate cele, iar noi ne înghesuim congelatorul cu d-astea, în loc să o facem cu sticlele și înghețata despre care scriam mai sus.
Clar nu voi reuși să o conving pe Șefa Casei să eliberăm puțin peisajul congelatorului, deci cel mai probabil, pe lângă cele trei frigidere din casă, vom ajunge în curând să deținem și niște lăzi frigorifice. Ocazie cu care vom avea un supermarket în toată regula pe post de casă.
Rămân totuși cu o întrebare care mă apasă: chiar nu se poate face ciorbă fără leuștean criogenat?