De mai bine de o lună mi-am activat serviciul de digital banking pe care Orange îl pune la dispoziție distinșilor lui utilizatori. Mai jos găsiți informații despre serviciu și câteva concluzii personale vizavi de el. Pe final de articol am și un concurs în urma căruia puteți câștiga smartwatch-ul, Garmin Videoactive 3 Music, pe care l-am folosit cât am făcut plăți cu Orange Money în perioada asta.
Ce este Orange Money?
Este un serviciu de digital banking, disponibil pentru utilizatorii Orange. Cu alte cuvinte, poți face prin acest serviciu orice operațiune tipică a unui cont bancar: plătești facturi, transferi bani etc. Găsiți aici toate informațiile despre Orange Money, iar mai jos în articol găsiți o sinteză mariciană a acestui serviciu. Frumos, cu întrebări și răspunsuri.
Cum îți activezi Orange Money?
Dacă ești abonat Orange, instalezi aplicația (iOS aici, Android aici) și îți deschizi contul din aplicație, urmând pașii indicați în aplicație. Toată povestea durează câteva minute.
Dacă ai cartelă PrePay sau nu ești titularul unui abonament, îți faci o prgramare într-un magazin Orange, mergi în magazinul respectiv și îți activezi contul la fața locului.
Ce poți face cu Orange Money?
• Plătești contactless cu smatphone-urile care au Android și NFC, dar și cu smatwatch-urile compatibile, deci dacă ai iOS și un ceas Fitbit sau Garmin, poți face plăți NFC liniștit.
• Plătești facturile la peste 70 de furnizori de utilități
• Trimiți bani gratuit prin IBAN – nu ai niciun comision pentru transferurile către orice cont în lei sau către un alt cont Orange Money
• Poți să îți emiți un card fizic din aplicație pentru a face plăți cu el sau pentru a retrage bani de la ATM-uri
• Poți să îți încarci cartela PrePay
• Îți alimentezi contul folosind orice card bancar și poți să îl salvezi în aplicație ca să faci alimentarea super-ușor ori de câte ori ai nevoie
• Primești alerte gratuite prin SMS la orice tranzacție
• Ai o gamă interesantă de oferte special create pentru utilizatorii Orange Money
Cum plătești cu Orange Money?
Pentru plata cu smatphone-ul, trebuie să fie deblocat device-ul și îl apropii de POS-ul contactless care acceptă plata cu cardurile VISA.
Pentru plata cu smartwatch-ul, în cazul Garminului pe care l-am avut, țineam apăsat singurul buton din dotarea ceasului, selectam cardul și apropiam ceasul de POS-ul contactless. Magie curată.
Pentru plata cu cardul știți și voi cum se face treaba. :)
Cardurile Orange Money
Ai două carduri de debit dintre care poți alege. Unul nu are un cost lunar, dar are beneficii, iar celălalt are un cost lunar, dar vine și cu mai multe beneficii.
• Cardul VISA Classic vs Cardul VISA Platinum
Mai jos ai o listă cu beneficiile și costurile fiecărui card în parte. Eu l-am ales pe cel Platinum pentru asigurarea de călătorie și pentru accesul gratuit din saloanele business din aeroporturile naționale și internaționale.
Cum soliciți un card Orange Money?
• Trebuie să ai peste 18 ani
• Soliciți cardul direct din aplicație sau în orice magazin Orange
• Alegi între VISA Classic sau Platinum
Costuri Orange Money
Costurile pentru gestionarea contului sunt zero. Costurile apar în momentul în care vorbim despre administrarea lunară a cardului VISA Platinum (40 de lei pe lună) și la conversia valutară (1% comision, se folosește cursul valutar internațional VISA).
Pe lângă asta, mai sunt costurile pentru livrarea sau înlocuirea cardului VISA Classic. Găsiți toate informațiile referitoare la costuri în poza de mai sus.
Concluziile mele despre Orange Money?
• În perioada asta de test am folosit cel mai mult plata cu ajutorul smartwatch-ului. Mi se pare exagerat de ușor de folosit, nu trebuie să mai bag mâna în buzunar după portofel și să-l deschid în fața lumii de la coadă, să se vadă cât e de light :)
• Majoritatea tranzacțiilor făcute cu Orange Money au fost cele prin care am plătit chestii, printre care și toate chestiile din aventura de la Disneyland de ziua Ioneascăi (găsiți vlogul mai jos, eu zic că merită văzut)
• Cardul VISA Platinum își face acei 40 de lei pe care îi plătesc lunar doar din asigurarea de călătorie pentru mine și Ioneasca. De la începutul anului, avem cel puțin o fugă lunară din țară. Pe lângă asta, accesul în lounge-ul din aeroportul Otopeni este magic. Internet, băuturici și gustări gratis, chiar își face banii.
• După perioada asta de testare, o să folosesc în continuare Orange Money.
CONCURS:
Aruncă un ochi pe vlogul de mai jos, dă-i un share public pe contul tău de Facebook și lasă-mi link-ul share-ului în comentarii la acest articol sau direct la vlog, alături de răspunsul la întrebarea: Unde ai face plăți cu Orange Money?
Concursul ține până pe 29 mai și o să aleg prin tragere la sorți un câștigător care va fi anunțat pe 30 mai printr-un update la acest articol și printr-un story pe contul meu de Instagram.
Vlogul:
Abonează-te la vlogul meu aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!
7 comentarii Adaugă comentariu
https://www.facebook.com/radut.remus/posts/2539974849400720
Eu as face plati cu Orange Money in deplasarile europene ale echipei mele de suflet Juventus!
N-am cont de facebook și nici nu vreau să particip la concurs dar, dacă s-ar putea, aș vrea să pot plăti la taxi și la poștă cu Orange Money :)
https://www.orange.ro/money/card-debit/?utm_source=mariciu.ro&utm_medium=social&utm_campaign=ce.3.s.l.19&utm_content=blogpost
https://www.orange.ro/money/card-debit/?utm_source=mariciu.ro&utm_medium=social&utm_campaign=ce.3.s.l.19&utm_content=blogpost facturi excursii
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009043842704 Ati ril
L-as folosii la supermarket in principiu si la benzinarie.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2665269370168363&id=100000559777339 Cu Orange Money mi-as plati facturile la utilitati si as reancarca cartela PrePay.