Nu vreau să par bătrânelul ăla care le confisca mingea copiilor care se jucau în fața blocului pe lângă Olcitul lui îmbrăcat în husă maro jegos, dar trebuie să plasez o întrebare în feed-ul vostru de discuții. Însă înainte de întrebare trebuie să aștern oleacă de context în articol, așa că îndurați puțin.
De vreo șapte luni ne-am mutat în preajma bulevardului Magheru. Blocul nu e cu bulină, avem miezul orașului la doi pași, e aerisită treaba și cu locurile de parcare pentru că, fiind zonă de tranzit, doar ziua e haos, iar noaptea ai loc să desenezi și-o Frunza pe străduțe, dacă mai găsești o bucată de BCA pe undeva ca pe vremuri.
Cum ziceam, lux și opulență, nici Iohannis nu stă atât de central și el e specializat în găsit case cu talent, circulă zvonurile. :)
Acum, întorcându-ne puțin atenția către probabil cea mai mare problemă a zonei, fraților, nu mi-au mai auzit urechile atât de multă gălăgie de la ultima mea interacțiune cu o petrecere țigănească de stradă din Colentina-Tei. Poluarea fonică este mai mare decât dacă îmi trânteam o casă lângă aeroportul Otopeni.
Adică, să nu credeți că exagerez cumva, eu sunt “băiat de bulevard”, crescut cu geamul de la cameră spre Bulevardul Lacul-Tei. Știu ce-i ăla haos, dar ca ăsta de pe Magheru nu mi-a fost dat să aud până acum. Pe timp de zi, când pe stradă se desfășoară familia tradițională a traficului, zgomotul este operă simfonică pe lângă ce se întâmplă noaptea după ora zece. În casă e ok, grație Sfântului Termopan, dar în buza străzii se dezlănțuie iadul timpanelor.
Toți indivizii cu căruțe și biciclete modificate mecanic cu mulți cai și decibeli ies la promenadă și ambalează motoarele de-ți scuipă timpanele sânge. Dacă iei bulevardul la pas pe timp de noapte, o să uiți ce e aia umanitate. Fac indivizii atât de mult zgomot încât îți detonează în creieri o stare de nervozitate de parcă ai făcut un maraton de o lună de Antena 3.
Dacă nu mă credeți, vă invit să faceți un experiment și să prestați o plimbare pe bulevardul respectiv într-una dintre seri. Nu contează că e weekend sau că e în timpul săptămânii. Ai zice că posesorii zbierătorilor motorizate doar pentru asta trăiesc, să râgâie zgomot pe timp de noapte.
Așadar, întreb și eu de curiozitate: Se poate face cumva ceva legal împotriva acestei poluări fonice generate de zbierătoarele motorizate? În alte orașe din Europa e la fel? Ăia au găsit vreo soluție?
Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!
5 comentarii Adaugă comentariu
Da si in zona iancului e la fel. Trebuie data o lege pt zgomotul asta. Contribuie la stresul zilnic si nu mai zic de poluarea chimica. Nu e posibil ca seara sa nu poti deschide geamul de atatea ambulante si de motociclete aiurea. Nu mai zic de claxoane.
:(
Cam asta a facut USR-ul, dar s-a limitat la locuinte.
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22328543-proiectul-usr-legea-zgomotului-adoptat-senat-zgomote-puternice-locuinta-amenzi-contraventionale-35-decibeli-vecini.htm
Well, cam asa e si pe Mihai Bravu, cand geamul da fix in intersectia de la Obor. Intr-o noapte numaram ambulante si motociclete, nu vrei sa stii la ce numar am ajuns in mai putin de o ora …
Da, îmi imaginez ce haos e. :(