Zilele trecute, când s-a umplut News Feed-ul cu știrea despre legea care interzice existența cluburilor și barurilor în clădirile cu bulină roșie, am scris câteva rânduri pe care le știam #pesurse de ceva vreme: în Centrul Vechi majoritatea clădirilor nu sunt încadrate într-o clasă de risc seismic și sunt lăsate într-o zonă gri ca să producă bani grei.
În comentariile postării respective a apărut Radu și a lăsat un link spre un pdf de pe site-ul Primăriei Municipiului București. Link care a sfidat legile timpului și spațiului cu atâta măestrie încât m-a trimis înapoi în anii ’90. Asta pentru că așa arată site-ul PMB-ului, care are și un slogan care i se potrivește de minune:
“Primăria Municipiului București, pe internet din 1996”
După câteva secunde serioase de uimire și de durere, după ce șmirghelul ăsta de site s-a plimbat pe globul meu ocular, am avut o revelație:
Site-ul PMB-ului nu este așa pentru că oamenii de acolo nu au viziune sau pentru că sunt prea lepre ca să lucreze puțin la imaginea lor în ochii cetățeanului. De fapt, aspectul dureros al site-ului funcționează pe post de sârmă ghimpată între cetățean și informațiile pe care primăria este obligată să le publice pe Internet.
Exact, băieții de la primărie sunt obligați să aibă acolo toate informațiile, de la declarații de avere la lista imobilelor experitzate tehnic dpdv al riscului seismic, iar aspectul site-ului este atât de bine conservat din 1996 încât cetățeanul să își bage tastatura în ea de treabă și să se lase păgubaș de la primul click. Deștepți băieții de la primărie. Deștepți foc. Când mă fac mare, vreau să fiu și eu printre ei. :)
Altfel, aveți mai jos câteva site-uri de primării din țară și din străinătate. Ca să avem cu cine să ne comparăm, zic.
Vaslui:
Chișinău:
Varșovia:
Londra:
New York:
———————————————————————————————-
Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!
2 comentarii Adaugă comentariu
“radu
one who is skilled at everything imaginable”
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=radu
@nwradu, hahaha! true!