După scurtul episod numit call-center, unde salariul era o glumă, am lucrat o bună perioadă de timp în vânzări. Eram agent la o firmă care distribuia cosmetice și care lucra atât cu magazinele mari (Cora, Auchan etc.), cât și cu buticul din colțul blocului sau tarabagii din piețele Bucureștiului. Banii îi primeam în plic la sfârșit de lună, nu prea aveam treabă cu băncile, dacă înțelegeți ce vreau să zic.
Prima interacțiune serioasă cu salariul pe card
Când m-am angajat în publicitate, acum 5 ani, am aterizat cu mult noroc la Mercury 360. De fapt la Outbox, care este agenția de digital înrudită cu Mercury 360. Am ajuns acolo printr-un mare noroc, zic eu. Managerul agenției respective, Adrian Pavelescu, a văzut ceva potențial în mine, m-a băgat în incubatorul de publicitate și a făcut om din mine. Am avut mult noroc atunci. La fel și salariul meu, care de la stadiul de livrat în plic ca supa, a ajuns să fie livrat la final de lună într-un cont la o bancă și retras discret cu ajutorul cardului și pin-ului. Și zic că a avut și el noroc pentru că s-a nimerit ca banca cu care lucra agenția să fie ING, așa că mi-am făcut cont la ei.
Eu și comisioanele bancare
Acum, cu toată sinceritatea din dotare, niciodată nu m-am uitat după comisioane. Eu am fost pe stilul Miorița și mi-am acceptat soarta. Am nimerit cu o bancă, merg cu ea. Norocul meu a făcut ca banca asta să fie în momentul de față super-generoasă cu cei care își țin salariile la dânsa. Adică percepe 0 lei la administrare cont și card, are o dobândă prietenoasă la creditul de nevoi personale (am un astfel de credit la ea de vreo doi ani), percepe 0 lei pentru Internet Banking (pe care îl folosesc cu spor din aplicația de pe mobil) și nu te taxează cu nimic pentru transferurile către orice altă bancă. Confirm și asta, cu toate că eu apelez mai des la opțiunea “trimite bani către un prieten” direct din aplicația de mobil (Home’Bank) și ajunge bănuțul instant fără să fiu taxat de bancă.
Care-i faza cu norocul
Ca să subliniez încă o dată norocul despre care vorbeam în titlul articolului, puteam să rămân în vânzări la salariu la plic sau puteam să nimeresc la o bancă și să-mi fie tocat salariul de comisioane fără să-mi dau seama de asta. Însă am avut noroc și profit de această ocazie să mă laud cu asta.
Apropo de ING
În altă ordine de idei, hai să vă arăt ce jucărie digitală au inventat cei de la ING în stația de autobuz de lângă fântâna de la Universitate. Am ieșit săptămâna trecută la plimbare, m-am jucat puțin cu jucăria respectivă și am făcut clipul ăsta. Merită un like?
În stația de autobuz de la Universitate (la fântână), ING a instalat o jucărie digitală care m-a inspirat să fac clipul ăsta:
Posted by Mariciu.ro on Monday, 4 April 2016
Un GIF
(P) Articolul de față face parte din campania “ING Card Complet“
2 comentarii Adaugă comentariu
Tare misto ar fi ca si comisioanele pentru transfer catre alte monezi sa fie la fel de mici la ING.
Un exemplu de transfer bancar catre un cont in euro de 2000 de lei. ING percepe dăcât 82 de lei comsion(cu tot cu 2% partea lor) din transfer + pierdere la cursul preferențial al băncii…
Dacă ai de făcut d-astea lunar… nu, nu merită. :)
@Marius, aici mă depășește situația. Nu fac astfel de transferuri. Pe ce am eu nevoie e brici treaba. :)